polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Por w szynce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Można podawać z pieczywem lub ziemniakami

Por w szynce

Składniki:

Por w szynce

 

  • 4 jasne części z pora
  • 4 plasterki szynki
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 1 kostka rosołowa
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Por w szynce
Pory oczyścić, następnie włożyć do wrzącej wody z dodatkiem kostki rosołowej i gotować przez 15 minut. Gdy pory zmiękną, odcedzić. Zawijać najpierw w plasterek szynki, a później sera żółtego. Ułożyć w formie do zapiekania. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 C przez około 15 minut (ser żółty powinien stopnieć).

Tagi:

sery ser szynka