kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Porowa na serwatce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa porowa z ziemniakami, kremowa

Porowa na serwatce

Składniki:

Porowa na serwatce

 

  • 40 dag porów
  • 250 ml wody
  • 500 ml wywaru z warzyw i drobiu
  • 500 ml serwatki
  • 15 dag ziemniaków
  • 2 żółtka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa warzywna do zup

Sposób przygotowania:

Porowa na serwatce
Oczyszczone i pokrojone w plasterki pory zalać osoloną wodą. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ugotować. Wlać serwatkę. Zagotować. Przetrzeć przez sito. Wlać bulion. Zagęścić żółtkami. Przyprawić. Zagotować.