Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Śledzie słodko-kwaśne z jabłkami i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Przepyszne śledzie. Mają słodko-kwaśny smak. Słodycz jabłek i kwasowość ogórków współgrają idealnie.

Śledzie słodko-kwaśne z jabłkami i ogórkiem

Składniki:

Śledzie słodko-kwaśne z jabłkami i ogórkiem

 

  • 1 kg śledzi marynowanych (mogą być też ala matijas)
  • 0,5 kg cebuli
  • słoik ogórków konserwowych
  • 0,5 kg jabłek
  • ketchup (mały słoik)
  • 0,5 szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Śledzie słodko-kwaśne z jabłkami i ogórkiem
Marynowane śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i także kroimy w kostkę. Ketchup łączymy z olejem.

Mieszamy aż uzyska jednolitą konsystencję. Śledzie łączymy z jabłkami, cebulą i ogórkami (kostka). Łączymy z ketchupem.

Schładzamy w lodówce. Najlepsze są następnego dnia.  

Tagi:

ogórki