Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pory z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Odciąć z pora białą cześć, bardzo dokładnie umyć i osuszyć, przyciąć korzonki...

Pory z grilla

Składniki:

Pory z grilla

 

 

  • Sos:
  • pęczek zielonej cebulki
  • 1 szklanka twarogu śmietankowego
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Pory z grilla
Odciąć z pora białą cześć, bardzo dokładnie umyć i osuszyć, przyciąć korzonki, wyrównać górę. Każdą porcję porów nabijamy na dwa patyczki do grillowania tworząc rodzaj maty, lekko przyprawiamy i smarujemy obficie oliwą. Pieczemy na średni gorącym grillu przez 5 do 7 minut obracając. Podajemy z sosem serwowanym w sosjerce.



Sos:

Twaróg zmiksować z jogurtem, dodać bardzo drobno pokrojoną zieloną cebulkę, przyprawić, wymieszać.

Tagi:

sosy