kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pory z sosem remoulade

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetne zarówno jako kolacja jak i jako jarzynka do obiadu.

Pory z sosem remoulade

Składniki:

Pory z sosem remoulade

 

Sposób przygotowania:

Pory z sosem remoulade
Pory przecinamy wzdłuż do połowy grubości i myjemy pod bieżącą wodą.Po umyciu każdy kroimy na 3 części w poprzek.Każdą część obwiązujemy nitką aby się nie rozpadły.Wrzucamy pory do gotującej się lekko osolonej wody i gotujemy pod przykryciem koło 6 minut.Siekamy cebulkę,czosnek przeciskamy,jajka kroimy w drobniutką kostkę.+++Mieszamy majonez z musztardą,czosnkiem,cebulką i jajkami.Doprawiamy sos solą i pieprzem.Pory wyjmujemy,zdejmujemy z nich nitkę.Układamy je na półmisku,polewamy sosem i dekorujemy natką pietruszki.Smacznego!!!

Tagi:

jajko jajka