mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Postne kluski z bułeczek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Postne, niepostne, w zależności z czym się je :)

Postne kluski z bułeczek

Składniki:

Postne kluski z bułeczek

 

Sposób przygotowania:

Postne kluski z bułeczek
Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Bułki pokroić w kostkę. Roztrzepać dokładnie mleko z jajkami. Na patelni rozgrzać masło, zrumienić bułki z pietruszką. Zalać mlekiem z jajkami i dokładnie wymieszać. Pozostawić masę na pół godziny. Obrać cebulę, opłukać, drobno posiekać. Cebulę dodać do masy razem z bułką tartą. Dobrze wymieszać i posolić do smaku. Moczyć ręce i formować kluski. W garnku zagotować osoloną wodę. Kluski gotować na bardzo małym ogniu przez około 20minut. Wyjąć i dobrze osączyć.

Tagi:

tarta