aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Łazanki z młodej kapusty z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łazanki z młodej kapusty w wersji dla osób nie lubiących mięsa, które można zastąpić pieczarkami. I też jest pysznie.

Łazanki z młodej kapusty z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łazanki z młodej kapusty z pieczarkami

 

  • 200 g makaronu łazankowego
  • 1 młoda kapusta
  • 300 g pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • Kucharek
  • olej
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Łazanki z młodej kapusty z pieczarkami
Makaron na łazanki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kapustę drobno kroimy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, aż będzie miękka. Odcedzamy i dodatkowo lekko odciskamy nadmiar wody. Kapustę ponownie przekładamy do garnka. Na patelni smażymy pokrojone w plastry pieczarki. Przekładamy je do garnka z kapustą. Przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem i wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekany koperek i wszystko smażymy jeszcze 5 minut. Na końcu dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy. Ciepłe łazanki przekładamy na talerze.
Łazanki z młodej kapusty z pieczarkami
Makaron na łazanki gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Łazanki z młodej kapusty z pieczarkami
Kapustę drobno kroimy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, aż będzie miękka.
Łazanki z młodej kapusty z pieczarkami
Do odcedzonej kapusty dodajemy usmażone na patelni pieczarki. Przyprawiamy oraz dodajemy koperek.
Łazanki z młodej kapusty z pieczarkami
Na końcu dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy.