Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z sosem z boczniaków
Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Jajka roztrzepać wymieszać z ziemniakami, cebulą, mąką, proszkiem do pieczenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Piec placki ziemniaczane na rozgrzanym tłuszczu.
Boczniaki oczyścić i pokroić w kostkę podobnie cebulkę. Na maśle podsmażyć boczniaki z cebulą. Zalać wodą i gotować około 5 minut.
Doprawić sos do smaku na koniec wsypać natkę i podprawić zahartowaną śmietaną.
Sosem polewać placki ziemniaczane.
Piec placki ziemniaczane na rozgrzanym tłuszczu.
Boczniaki oczyścić i pokroić w kostkę podobnie cebulkę. Na maśle podsmażyć boczniaki z cebulą. Zalać wodą i gotować około 5 minut.
Doprawić sos do smaku na koniec wsypać natkę i podprawić zahartowaną śmietaną.
Sosem polewać placki ziemniaczane.