laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Potrawa wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso same się robi tylko ryż dodać i obiad gotowy

Potrawa wieprzowa

Składniki:

Potrawa wieprzowa

 

  • 800 g wieprzowiny
  • 2 cebule
  • 20 g tłuszczu
  • 1/4 l rosołu
  • sól pieprz gożdziki
  • 250 g marchwi
  • por
  • seler
  • pietruszka
  • 2 łyżki octu winnego
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Potrawa wieprzowa
Wieprzowinę pokroić w kostkę Cebulę obrać i posiekać. Razem podsmażyć na tłuszczu i dolać wywar. Przyprawić solą pieprzem i gożdzikami. Dusić około godz. Marchew seler pietruszkę i por obrać umyć i pokroić.Jarzyny dodać do mięsa i dusić jeszcze 20 minut.Przed podaniem doprawić majerankiem i octem winnym.