przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Potrawka a la boeuf sroganoff

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moja wariacja na temat stroganowa

Potrawka a la boeuf sroganoff Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Potrawka a la boeuf sroganoff

 

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego-niezbyt tłustego
  • 0,5 kg pieczarek,
  • 1 szkl. śmietany,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 cebula,
  • 3 ogórki kiszone,
  • 1 szkl. bulionu,
  • śmietana, mąka - dla zagęszczenia.

 

Sposób przygotowania:

Potrawka a la boeuf sroganoff
Mięso kroimy w drobną kostkę, solimy, doprawiamy pieprzem i smażymy na oleju. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dusić. Kiedy mięso będzie miękkie - zdejmujemy przykrywkę i gotujemy aż sos się zredukuje. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki również dusimy.. Wkładamy do garnuszka z mięsem. Cebulę kroimy drobno i także dodajemy do mięsa. Dodajemy również drobno posiekane ogórki. oraz przestudzony bulion. Wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy mięso z pieczarkami. Zagotowujemy krótko raz jeszcze. Ja podałam potrawkę z surówką kapusty oraz kaszą jęczmienną z warzywami
Potrawka a la boeuf sroganoff
Nie wygląda może jak "milion dolarów" ale smakuje naprawdę super!

Tagi:

mięso