Sposób przygotowania:
Potrawka baby JagiI
Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroje w kostkę. Przekładam do miski, dodaję sól, przyprawę do kurczaka oraz mąkę pszenną. Dokładnie mieszam i smażę na rozgrzanym oleju.
II
2. Czosnek, cebule i imbir obieram, drobno kroję. Papryczkę chili myję, usuwam nasiona i kroję na małe części. Warzywa smażę na rozgrzanym oleju.
3. Marchew obieram, kroję w słupki. Papryki myję, osuszam, usuwam nasiona i kroję w drobne paseczki. Por kroję w krążki. Następnie przekładam do warzyw i smażę 10 minut.
III
4. Do warzyw wlewam sosy oraz podlewam szklanką wody i doprawiam solą oraz chili.
5. Sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody.
IV
6. Na koniec sos z warzywami łączę z mięsem.
7. Podaję z ryżem.
8. Smacznego.