Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 610]

Pieczony łosoś z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekanki do idealny sposób na szybki obiad. Pyszna i aromatyczna zapiekanka z pieczonym łososiem w warzywach. Przygotujesz ją bardzo prosto bez zbędnych komplikacji czy ciężko dostępnych składników.

Pieczony łosoś z warzywami

Składniki:

Pieczony łosoś z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pieczony łosoś z warzywami

I

Pieczony łosoś z warzywami
Przygotowanie ryby, myjemy, usuwamy skórę i marynujemy w przygotowanej marynacie.

1. Rybę myję, osuszam, usuwam skórę i kroję na mniejsze porcje. Układam w naczyniu żaroodpornym.
2. Oliwę wlewam do naczynia, dodaję rozmaryn, sól, pieprz, sól oraz sok z cytryny i dokładnie mieszam. Marynatą smaruję rybę.

II

Pieczony łosoś z warzywami
Przygotowanie wazryw, brokuł dzielimy na mniejsze kawałki.

3. Brokuł myję, dzielę na małe różyczki i układam na około ryby.
4. Pomidorki myję, osuszam, kroję na połówki i układam również na około ryby. Warzywa solimy.
5. Piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.

III

6. Ryba gotowa.
7. Smacznego.