Sposób przygotowania:
Potrawka groszkowo-jabłkowa z parówkami
Parówki pociąć na 2 cm kawałki . Do pojemnika ActiFry wlać 1 łyżkę oleju i nastawić zegar na minutę . Wsypać parówki i piec 5 minut . Obrać jabłko i pokroić w kawałki ( 16-tki ). Dołożyć jabłko do parówek i nastawić na 5 minut. Odcedzić groszek i dodać do pojemnika Actifry razem ze śmietanką , 1 łyżka masła i połówką kostki bulionowej. Gotować jeszcze 2 minut. Mąkę rozmieszać z zimną wodą i wlać do potrawki. Wymieszać. Gotować 3 minuty . Doprawić do smaku solą , cukrem i jak ktoś lubi kwaskowate to odrobiną soku z cytryny . Podawać z puree ziemniaczanym i surówką ( lub pieczywem ).
superbaba4
Halny