WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1996]

Kociołek z fasolą, schabem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kociołek czyli gęsta zupa lub też danie jednogarnkowe ze schabem wieprzowym, fasolą, papryką, pasyernakiem, cebulą i pomidorami.

Kociołek z fasolą, schabem i warzywami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kociołek z fasolą, schabem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kociołek z fasolą, schabem i warzywami

ETAP 1:

Fasolkę namoczyć na noc. Następnie zagotować z pasternakiem pokrojonym w kostkę i ziarenkami smaku w wodzie w której się moczyła. Mięso pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do wieprzowiny i solą. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i obsmażyć na oleju. Przełożyć do fasolki. Dodać obrane i pokrojone ziemniaki.

Paprykę pokroić w paseczki i również przesmażyć, dodać do garnka. Dodać pokrojone pomidory. Przecisnąć ząbek czosnku. Dodać posiekaną natkę pietruszki, listek, ziele angielskie oraz pozostałe przyprawy. Zagotować.

Dodać przecier pomidorowy. Gotować na małym ogniu aż mięso i warzywa będą mięciutkie.

Podawać np z pieczywem.

Kociołek z fasolą, schabem i warzywami
Kociołek czyli gęsta zupa lub też danie jednogarnkowe po ugotowaniu
Kociołek z fasolą, schabem i warzywami
Pokrojone pomidory dodane do reszty składników
Kociołek z fasolą, schabem i warzywami
Pokrojone ziemniaki dodane do garnka z mięsem
Kociołek z fasolą, schabem i warzywami
Przyprawione mięso z cebulą przełożone na patelnię
Kociołek z fasolą, schabem i warzywami
Fasola z pasternakiem zagotowana w garnku