Sposób przygotowania:
Potrawka z ciecierzycą, pieczarkami i kukurydzą1.
Mięso wrzucić na rozgrzany olej, przesmażyć mieszając aż zmieni kolor.
Dodać obraną pokrojoną w kosteczkę cebulę i drobno posiekany czosnek.
2.
Kiedy cebula się zeszkli dodać osączoną z zalewy ciecierzycę.
3.
Pieczarki osączyć, jeśli są w całości – pokroić w plasterki i dodać do rondla.
4.
Osączoną mini kukurydzę pokroić w kawałki i również dołożyć do rondla.
5.
Wlać sos pomidorowy, wymieszać i doprawić do smaku przyprawą, solą i kminkiem.
Dusić razem kilka minut aż smaki się połączą.
SKŁAD PRZYPRAWY DO MIĘSA MIELONEGO: czosnek, sól, marchew, pieprz, gorczyca, pasternak, papryka słodka, majeranek, chili, kolendra, cebula, tymianek, natka pietruszki.