Sposób przygotowania:
Potrawka z ciecierzycą
Żeberka myję, wkładam do garnka, dodaję listki laurowe, ziele ang, plasterki czosnku, ziarenka pieprzu i gotuję do miękkości mięsa. Następnie mięso wyciągam, studzę i obieram z kości.
Kiełbasę kroję w pół plastry i rumienię razem z pokrojoną cebulą. Dodaję do wywaru. Fasolki i ciecierzycę wsypuję razem z zalewą, dodaję koncentrat pomidorowy, resztę przypraw, obrane mięso z żeberek i gotuję całość 10 -15 minut .
Przed podaniem posypuję natką pietruszki.
Kiełbasę kroję w pół plastry i rumienię razem z pokrojoną cebulą. Dodaję do wywaru. Fasolki i ciecierzycę wsypuję razem z zalewą, dodaję koncentrat pomidorowy, resztę przypraw, obrane mięso z żeberek i gotuję całość 10 -15 minut .
Przed podaniem posypuję natką pietruszki.