Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Potrawka z cielęciny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Potrawka z cielęciny

Potrawka z cielęciny

Składniki:

Potrawka z cielęciny

 

  • 40 dag szynki cielęcej, pokrojonej w kostkę
  • 50 dag makaronu świderki
  • 1 papryka, pokrojona w paski
  • 1 cebula, pokrojona w piórka
  • 4 łyżki czerwonego wina
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 100 ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z cielęciny
Szynkę smażymy na oliwie, dodajemy sól, pieprz, paprykę w proszku. Wrzucamy cebulę, paprykę i dusimy kilka minut. Następnie wlewamy bulion, wino, koncentrat i gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Makaron gotujemy al dente, podajemy z sosem. 

Tagi:

makaron szynka