Sposób przygotowania:
Potrawka z fileta z kurczaka i warzyw
Kalafior dzielimy na różyczki,myjemy i gotujemy w osolonej wodzie,miękki odcedzamy. Fasolkę szparagową oczyszczamy ,myjemy i kroimy na mniejsze kawałki ,następnie gotujemy w osolonej wodzie ,miękką odcedzamy. Marchewki obieramy,myjemy,i kroimy w słupki,następnie gotujemy do miękkości i odcedzamy. Filet z kurczaka oczyszczamy,myjemy,osuszamy na papierowym ręczniku,kroimy na małe kawałki i oprószamy przyprawą do kurczaka.Następnie smażymy do miękkości na gorącym oleju na patelni. Ugotowane i odcedzone warzywa przesmażamy na maśle ,dodajemy usmażony filet z kurczaka,odsączoną kukurydzę,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Całość dokładnie mieszamy. Podajemy gorące z dowolnym dodatkiem np.ryżem.