Sposób przygotowania:
Potrawka z filetu z kurczaka z dynią i warzywami
Filet z kurczaka dokładnie oczyszczamy, myjemy a następnie kroimy w mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawami i mieszam. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 40 minut w chłodnym miejscu. Po tym czasie rozgrzewamy olej i podsmażamy kurczaka około 20 - 30 minut.
Na głębszej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę, dodajemy pokrojone w paski papryki i dusimy około 15 - 20 minut , dodajemy pokrojoną w kostkę dynie zalewamy bulionem i i gotujemy do miękkości warzyw , na sam koniec dodajemy usmażonego kurczaka i przyprawy.
Całość zagęszczamy śmietaną 30 % z dodatkiem mąki.
Podajemy z pieczywem lub ugotowanym ryżem.
Na głębszej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę, dodajemy pokrojone w paski papryki i dusimy około 15 - 20 minut , dodajemy pokrojoną w kostkę dynie zalewamy bulionem i i gotujemy do miękkości warzyw , na sam koniec dodajemy usmażonego kurczaka i przyprawy.
Całość zagęszczamy śmietaną 30 % z dodatkiem mąki.
Podajemy z pieczywem lub ugotowanym ryżem.
gusia1000