Sposób przygotowania:
Potrawka z gęsich żołądków
Żołądki muszą być dobrze oczyszczona, a następnie kroimy je w cienkie, niezbyt długie paseczki, bądź też w kostkę.
w dużym garnku topimy margarynę i na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojone mięso - podsmażamy około 5 minut.
Po tym czasie wlewamy do mięsa wodę i dodajemy pokrojoną w drobną kostkę dużą cebulę, doprawiamy do smaku pieprzem, jarzynką i solą i dusimy pod przykryciem do czasu aż mięso nie będzie miękkie.
Tak przygotowane żołądki możemy wykorzystać jako sos np do kaszy, lub zjeść z chlebem
w dużym garnku topimy margarynę i na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojone mięso - podsmażamy około 5 minut.
Po tym czasie wlewamy do mięsa wodę i dodajemy pokrojoną w drobną kostkę dużą cebulę, doprawiamy do smaku pieprzem, jarzynką i solą i dusimy pod przykryciem do czasu aż mięso nie będzie miękkie.
Tak przygotowane żołądki możemy wykorzystać jako sos np do kaszy, lub zjeść z chlebem