Sposób przygotowania:
Rolada drobiowo - warzywna
Filet z kurczaka dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Przekroić na pojedyncze filety.
Jeden filet ponacinać, a następnie rozbić na duży płat. Oprószyć lekko solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
Warzywa po umyciu pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić a następnie zeszklić na oleju. Dodać pokrojone warzywa, odrobinę pieprzu i soli i podsmażać około 5 - 10 minut. wystudzić.
Na rozbity filet nałożyć wystudzony farsz paprykowy, pokrojony ogórek kiszony, pokrojone suszone pomidory, posiekaną natkę pietruszki oraz plasterki sera złożone na pół.
Mięso ciasno zwinąć w roladę.
Panierować w mące, rozbełtanym jajku. a na końcu w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Po lekkim przestudzeniu roladę pokroić po skosie na plastry 1 - 1,5 cm.
Podawać z surówką.
Jeden filet ponacinać, a następnie rozbić na duży płat. Oprószyć lekko solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.
Warzywa po umyciu pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić a następnie zeszklić na oleju. Dodać pokrojone warzywa, odrobinę pieprzu i soli i podsmażać około 5 - 10 minut. wystudzić.
Na rozbity filet nałożyć wystudzony farsz paprykowy, pokrojony ogórek kiszony, pokrojone suszone pomidory, posiekaną natkę pietruszki oraz plasterki sera złożone na pół.
Mięso ciasno zwinąć w roladę.
Panierować w mące, rozbełtanym jajku. a na końcu w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Po lekkim przestudzeniu roladę pokroić po skosie na plastry 1 - 1,5 cm.
Podawać z surówką.
gusia1000