BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Rolada drobiowo - warzywna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna rolada drobiowo - warzywna która gościła dzisiaj na moim stole. Farsz to oczywiście warzywa, suszone pomidory oraz ser tym razem dałam ser do tostów. Rolada wyszła bardzo smaczna.

Rolada drobiowo - warzywna Więcej zdjęć (13)

Składniki:

Rolada drobiowo - warzywna

 

Sposób przygotowania:

Rolada drobiowo - warzywna
Filet z kurczaka dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Przekroić na pojedyncze filety.

Jeden filet ponacinać, a następnie rozbić na duży płat. Oprószyć lekko solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym.

Warzywa po umyciu pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić a następnie zeszklić na oleju. Dodać pokrojone warzywa, odrobinę pieprzu i soli i podsmażać około 5 - 10 minut. wystudzić.

Na rozbity filet nałożyć wystudzony farsz paprykowy, pokrojony ogórek kiszony, pokrojone suszone pomidory, posiekaną natkę pietruszki oraz plasterki sera złożone na pół.

Mięso ciasno zwinąć w roladę.

Panierować w mące, rozbełtanym jajku. a na końcu w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Po lekkim przestudzeniu roladę pokroić po skosie na plastry 1 - 1,5 cm.

Podawać z surówką.
Rolada drobiowo - warzywna
Cebule obrac , pokroic i podsmażyć do zeszklenia
Rolada drobiowo - warzywna
Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone oczyszczone warzywa
Rolada drobiowo - warzywna
Filet z kurczaka oczyścić ,opłukać i osuszyć
Rolada drobiowo - warzywna
Filet ponacinać a następnie rozbić na płat
Rolada drobiowo - warzywna
Na płat filetu nałożyć farsz paprykowy
Rolada drobiowo - warzywna
Nałożyć pokrojony ogórek kiszony, suszone pomidory, natkę pietruszki oraz ser
Rolada drobiowo - warzywna
Mięso ciasno zwinąć w roladę
Rolada drobiowo - warzywna
Panierować w mące
Rolada drobiowo - warzywna
Następnie w jajku
Rolada drobiowo - warzywna
Na końcu w bułce tartej
Rolada drobiowo - warzywna
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony
Rolada drobiowo - warzywna
Roladę po lekkim przestudzeniu pokroić w plastry