Sposób przygotowania:
Potrawka z kalafiora i pieczarek
Kalafior umyć, oczyścić, podzielić na różyczki, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 15minut, osączyć. Pieczarki obrać, umyć, pokroić na plasterki. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Cebulę obrać, umyć, pokroić w piórka. Kukurydzę osączyć z zalewy, przepłukać wodą, osączyć. W szerokim garnku rozgrzać 1 łyżkę masła, wrzucić cebulę, zeszklić, dodać paprykę, przykryć, dusić 5 minut. Dodać kalafior i kukurydzę, wlać 1 szkl rosołu, zagotować. 2 łyżki masła rozgrzać na patelni, wrzucić pieczarki, zarumienić, oprószyć mąką, podsmażyć, zalać resztą rosołu. Przyprawić solą i pieprzem, podgrzewać do uzyskania gładkiego sosu. Sos z pieczarkami wlać do garnka, wszystko dokładnie wymieszać i od razu podawać.