Sposób przygotowania:
Potrawka z kapustą,makaronem i parówkami
Kapustę i czuszkę oczyścić,opłukać w bieżącej wodzie,usunąć liście zwiędłe,przekroić na pół i posiekać na hebelku,czuszkę zaś przekroić na wzdłuż,uciąć ogonek,wyrzucić nasiona,posiekać na drobne talarki. Z parówek zdjąć osłonki,pokroić również na talarki,a makaron ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedzić,przelać w durszlaku zimną wodą. Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć najpierw parówki,potem dodać makaron,czuszkę i posiekaną kapustę. Zamieszać od czasu do czasu,smażyć przez kilka minut. Doprawić na koniec kminkiem zwykłym lub mielonym i dosolić lekko,próbując przedtem,by nie przesolić. Przełożyć danie na talerze łopatką cedzakową i podawać.