Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka po azjatyckuETAP 1:
Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w plastry, a następnie plastry w ćwiartki, paprykę kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kostkę.
ETAP 2:
Piersi z kurczaka opłukujemy, osuszamy, wycinamy kości i błony. Mięso kroimy jak na zdjęciu.
Przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, słodką papryką mieloną.
ETAP 3:
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy warzywa i mięso.
Dodajemy curry, kolendrę, trawę cytrynową, chili, pieprz czarny, w razie potrzeby trochę soli.
ETAP 4:
Dodajemy bulion i mleko kokosowe. Redukujemy, aż sos się zagęści. W razie potrzeby sos można zagęścić mąką.
W międzyczasie gotujemy ryż.
Potrawkę podajemy z ryżem.