Sposób przygotowania:
Pieczony łosoś w maśle limonkowo-czosnkowym
Filety z łososia oczyszczamy, płuczemy i oprószamy solą i pieprzem.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy miód, sok z limonki, wyciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną chilli – mieszamy.
Filety (pojedynczo) przekładamy na kawałki folii aluminiowej. Na każdy filet wylewamy masę maślaną i zawijamy folię tworząc sakiewkę. Tak przygotowanego łososia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 8 minut- następnie łososia wyjmujemy, odkrywamy folię i wstawiamy na kolejne 5 minut zwiększając temperaturę piekarnika do 220 stopni, aby się zarumienił.
Upieczonego łososia serwujemy z ulubioną sałatą lub/ i chrupiącą bagietką.
Smacznego
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy miód, sok z limonki, wyciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną chilli – mieszamy.
Filety (pojedynczo) przekładamy na kawałki folii aluminiowej. Na każdy filet wylewamy masę maślaną i zawijamy folię tworząc sakiewkę. Tak przygotowanego łososia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 8 minut- następnie łososia wyjmujemy, odkrywamy folię i wstawiamy na kolejne 5 minut zwiększając temperaturę piekarnika do 220 stopni, aby się zarumienił.
Upieczonego łososia serwujemy z ulubioną sałatą lub/ i chrupiącą bagietką.
Smacznego
SylaUla
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2