Sposób przygotowania:
Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty
Kapustę szatkujemy, przekładamy do większego garnka, zalewamy gorącą wodą dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem aż kapusta zmięknie. Po ugotowaniu odlewamy wodę.
Cebule i pieczarki obieramy kroimy i podsmażamy na maśle klarownym. Kiełbaskę kroimy w półplasterki, a boczek w kostkę,wkładamy na patelnię, przesmażamy.
Wszystko łączymy z ugotowaną kapustą, dodajemy pokrojone pomidory oraz przyprawy i na koniec ugotowany al dente makaron łazanki.
Całość mieszamy do połączenia składników i podsmażamy jeszcze około 5 minut co jakiś czas mieszamy.
Cebule i pieczarki obieramy kroimy i podsmażamy na maśle klarownym. Kiełbaskę kroimy w półplasterki, a boczek w kostkę,wkładamy na patelnię, przesmażamy.
Wszystko łączymy z ugotowaną kapustą, dodajemy pokrojone pomidory oraz przyprawy i na koniec ugotowany al dente makaron łazanki.
Całość mieszamy do połączenia składników i podsmażamy jeszcze około 5 minut co jakiś czas mieszamy.
gusia1000