BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiaj chciałam podać mój przepis na łazanki ze świeżej kapusty. Łazanki przygotowuję z dodatkiem podsmażonego boczku wędzonego, podsmażonej kiełbasy oraz podsmażonych pieczarek. Łazanki tak przygotowane są bardzo smaczne.

Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty Więcej zdjęć (11)

Składniki:

Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty
Kapustę szatkujemy, przekładamy do większego garnka, zalewamy gorącą wodą dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem aż kapusta zmięknie. Po ugotowaniu odlewamy wodę.

Cebule i pieczarki obieramy kroimy i podsmażamy na maśle klarownym. Kiełbaskę kroimy w półplasterki, a boczek w kostkę,wkładamy na patelnię, przesmażamy.

Wszystko łączymy z ugotowaną kapustą, dodajemy pokrojone pomidory oraz przyprawy i na koniec ugotowany al dente makaron łazanki.

Całość mieszamy do połączenia składników i podsmażamy jeszcze około 5 minut co jakiś czas mieszamy.
Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty
Kapustę obieramy z brzydkich liści ,szatkujemy
Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty
Wkładamy do większego garnka zalewamy wodą i gotujemy
Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty
Pieczarki i cebulę obieramy kroimy i podsmażamy
Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty
Boczek wędzony kroimy w kostkę,podsmażamy
Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty
Do boczku dodajemy pokrojoną kiełbasę i razem podsmażamy
Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty
Do ugotowanej kapusty dodajemy pokrojone pomidory
Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty
Dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą oraz podsmażoną kiełbasę z boczkem
Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty
Makaron gotujemy al dente
Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty
Całość łączymy z makaronem dodajemy przyprawy
Łazanki Bożeny ze świeżej kapusty
Wszystko razem mieszamy do połączenia składników

Tagi:

dania kapusta