Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka z warzywami i fasolą
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, podsmażamy na dwóch łyżkach oliwy, doprawiając solą i papryką słodką. Paprykę obieramy i kroimy w paseczki lub kosteczkę, przekładamy ją do kurczaka i podsmażamy 5 minut, po czym przekładamy całość do większego garnka, podlewamy 500 ml wody i dodajemy domowa kostkę bulionową (jeżeli jej nie mamy podlewamy całość bulionem warzywnym).
Cukinie kroimy w paseczki lub kosteczkę, przekładamy do pozostałych składników. Fasolę czerwoną z puszki przepłukujemy, dodajemy do garnka, mieszamy - dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku pieprzem - podduszamy przez 10-15 minut.
Smacznego.
Cukinie kroimy w paseczki lub kosteczkę, przekładamy do pozostałych składników. Fasolę czerwoną z puszki przepłukujemy, dodajemy do garnka, mieszamy - dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku pieprzem - podduszamy przez 10-15 minut.
Smacznego.