Sposób przygotowania:
Potrawka z dynią i ryżem
Kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka i papryką.Ryż ugotować na sypko. Fasolę po namoczeniu przez całą noc ugotować do miękkości. Cebulę, kalarepę, dynię pokroić w kostkę, marchew i pora w talarki, paprykę w paski. W garnku podsmażyć kurczaka, odstawić. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę i pora, gdy się zeszklą dodać marchew i kalarepę, następnie wrzucić paprykę oraz pokrojoną dynię. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Podsmażać, aby lekko warzywa zmiękły, następnie dodać sok pomidorowy/passatę, rosół oraz połówki pomidorków. Dusić do miękkości dyni i marchwi. Na koniec dodać do warzyw ryż, kurczaka i ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku pieprzem i solą, dodać koncentrat. Dusić jeszcze chwilę i podawać.