Sposób przygotowania:
Potrawka z parówek z pieczarkami
Margarynę lub masło rozpuścić, dodać obraną pokrojoną w prążki cebulę oraz oczyszczone pokrojone w plastry pieczarki.
Delikatnie poddusić i oprószyć mąką.
Cały czas dusić na małym ogniu dodając stopniowo keczup a także doprawiając przyprawą w płynie.
Do całości wlać szklankę bulionu oraz obrane pokrojone w prążki parówki.
Doprawić solą oraz papryką mieloną ostrą i zagotować.
Podawać ze świeżym pieczywem.
Delikatnie poddusić i oprószyć mąką.
Cały czas dusić na małym ogniu dodając stopniowo keczup a także doprawiając przyprawą w płynie.
Do całości wlać szklankę bulionu oraz obrane pokrojone w prążki parówki.
Doprawić solą oraz papryką mieloną ostrą i zagotować.
Podawać ze świeżym pieczywem.
gusia1000