Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Leczo z parówkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Parówki goszczą na moim stole wyjątkowo rzadko, ale przyznam, że do takiego leczo mam słabość, bo kojarzy mi się z dzieciństwem. Od czasu do czasu można się skusić, zwłaszcza, że danie jest naprawdę smaczne :)

Leczo z parówkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Leczo z parówkami

 

Sposób przygotowania:

Leczo z parówkami

Przygotowanie warzyw

Leczo z parówkami
Paprykę i cukinię do leczo kroimy w kostkę

Warzywa myjemy. Papryki i cukinię kroimy w kostkę.

Przygotowanie warzyw - c.d.

Leczo z parówkami
Leczo dobrze smakuje z dużą ilością cebuli

Cebule również kroimy w kostkę.

Duszenie warzyw

Leczo z parówkami
Warzywa smażymy do miękkości, a następnie dusimy z koncentratem pomidorowym

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy paprykę i cukinię.

Podsmażamy warzywa, aż zmiękną.

Dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

Dodanie parówek

Leczo z parówkami
Na koniec do leczo dodajemy parówki

W czasie duszenia warzyw kroimy parówki (kroimy je w plastry). Dodajemy parówki i dusimy razem 5 minut.