Sposób przygotowania:
Fasolka na szybko z cebulą i parówką
1. Cebule obieramy i kroimy w cienkie plasterki. W garnku roztapiamy masło, wrzucamy cebulę i smażymy chwilę aż cebula zacznie się lekko rumienić, następnie wsypujemy mąkę pszenną i chwilę przesmażamy, do lekkiego zrumienienia, wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości cebuli.
2. Parówki kroimy w plasterki. Fasolkę osączamy z zalewy. Następnie przekładamy do cebuli razem z koncentratem pomidorowych i gotujemy jeszcze kilka minut.
3. Na koniec przyprawiamy do smaku solą,pieprze, pieprzem ziołowym, ziołami prowansalskimi i przyprawą do dań z fasoli. Zagotowujemy i podajemy.
Rady: Jeżeli danie wyjdzie na zbyt gęste możemy dolać gorącego bulionu lub gorącej wody.
2. Parówki kroimy w plasterki. Fasolkę osączamy z zalewy. Następnie przekładamy do cebuli razem z koncentratem pomidorowych i gotujemy jeszcze kilka minut.
3. Na koniec przyprawiamy do smaku solą,pieprze, pieprzem ziołowym, ziołami prowansalskimi i przyprawą do dań z fasoli. Zagotowujemy i podajemy.
Rady: Jeżeli danie wyjdzie na zbyt gęste możemy dolać gorącego bulionu lub gorącej wody.