Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki schabowe z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świąteczne roladki ze schabu, z niesamowitym pysznym farszem. Połączenie grzybów kurek, mozzarelli ze słodko kwaśną żurawiną, to idealny farsz do roladek. Wypróbuj przekonaj się, smak ich rozpływa się w ustach.

Roladki schabowe z kurkami

Składniki:

Roladki schabowe z kurkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z kurkami

I

Roladki schabowe z kurkami

1. Mięso kroję plastry, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Czosnek, cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodaję oczyszczone, umyte kurki oraz żurawinę, doprawiam solą oraz tymiankiem.

II

Roladki schabowe z kurkami

4. Na każdym kawałku mięsa, układam plasterek mozzarelli oraz łyżkę farszu z grzybów.

III

Roladki schabowe z kurkami

5. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju.
6. Pod koniec smażenia dodaję 200 ml. wody, pozostały farsz z kurkami, chwilkę gotuję i zagęszczam sos mąką rozrobioną w małej ilości wody.

IV

7. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
8. Smacznego.