Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Gdy podsmażymy je na rumiany kolor to przekładamy do garnka.
Do mięsa dodajemy pokrojone w półplasterki i odparowane z nadmiaru wody pieczarki. Do dania dokładamy pokrojoną na mniejsze części fasolkę szparagową. Wszystko zalewamy bulionem. Dolewamy śmietanę i dokładamy musztardę. Solimy i pieprzymy do smaku.
Dusimy przez 15 minut pod przykryciem. Przed podaniem na stół danie posypujemy posiekaną natką pietruszki (ja użyłam suszonej).
Do mięsa dodajemy pokrojone w półplasterki i odparowane z nadmiaru wody pieczarki. Do dania dokładamy pokrojoną na mniejsze części fasolkę szparagową. Wszystko zalewamy bulionem. Dolewamy śmietanę i dokładamy musztardę. Solimy i pieprzymy do smaku.
Dusimy przez 15 minut pod przykryciem. Przed podaniem na stół danie posypujemy posiekaną natką pietruszki (ja użyłam suszonej).