Sposób przygotowania:
Potrawka z warzywami i fasolą mung
Czosnek jeden duży ząbek lub dwa mniejsze obieramy z łupiny i siekamy drobno. Cebulę białą obieramy z łupiny kroimy w piórka. Paprykę czerwoną myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki potem na pół. Fasolę mun moczymy kilka godzin następnie gotujemy ją do miękkości ok 25 min. Odcedzamy i odstawiamy.Pieczarki kroimy w plasterki. Rukole myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Na patelni na łyżce oleju podsmażamy czosnek , dodajemy cebule. Następnie dajemy paprykę i pieczarki. Wszystko razem smażymy. Podlewamy odrobina wody . Dodajemy wcześniej ugotowana fasolę - mieszamy. Doprawiamy do smaku mielonym imbirem , solą i pieprzem. Na drugiej patelni przygotowujemy sadzone jajka. Solimy je do smaku i posypujemy czarnuszką. Serwujemy na talerzu potrawkę na niej jajko i obok rukole pokropioną oliwą.