Sposób przygotowania:
Potrawka warzywna na indyjską nutę
Bulion zagotować, dodać listki i ziele oraz pokrojoną na grube, krótkie słupki marchew, ziemniaki skrojone w kostkę oraz krążki cebuli i ząbki czosnku. Po 10 min dodać resztę warzyw wraz z soczewicą, gotować wszystko do miękkości, raz po raz mieszając. Gdy wydaje się zbyt gęste, można podlać odrobiną wrzątku. Doprawić pieprzem, ewentualnie jeszcze solą. Wszystkie indyjskie przyprawy uprażyć chwilę na rozgrzanej patelni i dodać do garnka. Podawać w miseczkach, posypać świeżą natką (można też listkami kolendry) oraz z chlebkiem naan. Link w przepisie---->>>>
https://gotujmy.pl/placki-naan,przepisy-kuchnia-indyjska-przepis,80415.html
https://gotujmy.pl/placki-naan,przepisy-kuchnia-indyjska-przepis,80415.html