motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Potrawka warzywna z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potrawka może być samodzielnym daniem

Potrawka warzywna z indykiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Potrawka warzywna z indykiem

 

  • 30 dkg udźca z indyka
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1 mała cebula
  • 2 ziela angielskie
  • 5 ziarenek pieprzu
  • kostka z indyka
  • natka pietruszki
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Potrawka warzywna z indykiem
Do garnka wlewamy ok. 1 litra wody, dodajemy ziela angielskie, ziarenka pieprzu, kostkę rosołową oraz umyte mięso. Gotujemy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. W tym czasie obieramy wszystkie jarzyny i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Miękkie mięso wyciągamy z garnka i chłodzimy, natomiast do gotującego wywaru dajemy przygotowane jarzyny i cebulkę pokrojoną w kostkę, gotujemy do miękkości. Zimne mięsko kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka z ugotowanymi jarzynami. Wszystko doprawiamy do smaku i dajemy posiekaną natkę pietruszki.
Potrawka warzywna z indykiem
Ugotowane mięso wyciągamy, chłodzimy i kroimy na mniejsze kawałki
Potrawka warzywna z indykiem
Do ugotowanego wywaru dajemy przygotowane jarzyny
Potrawka warzywna z indykiem
Miękkie jarzyny łączymy z mięsem i doprawiamy do smaku. A na końcu dodajemy posiekaną pietruszkę

Tagi:

indyk