iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Potrawka z wątróbki i warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wątróbka drobiowa z warzywami i pieczarkami

Potrawka z wątróbki i warzyw

Składniki:

Potrawka z wątróbki i warzyw

 

  • 1/2 kg wątróbka drobiowa
  • 1 cebula biała
  • 1 cebula czerwona
  • 1 marchew
  • 1 szt por
  • 15 dag pieczarki
  • 1 szt kostka wołowa
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka oleju

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z wątróbki i warzyw
Wątróbkę drobiową ja użyłam kurzą ale może być z indyka przebieramy odcinamy żyłki i brzydkie części. Myjemy osuszamy. Posypujemy mąką. Na patelni rozpuszczamy masło i olej smażymy wątróbkę. Cebulę białą i czerwoną średniej wielkości obieramy i kroimy w piórka. Pora białą i zielona część kroimy w cienkie plasterki. Pieczarki kroimy na 4. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Do podsmażonej wątróbki dodajemy cebule i pora.Mieszamy chwilę podsmażamy i dodajemy pora, marchew i pieczarki. Mieszamy podsmażamy. Dolewamy wody ok 1/2 szklanki i dodajemy kostkę wołową. Dusimy na małym ogniu do miękkości warzyw.