Sposób przygotowania:
Potworki
Smalec roztopić w dość głębokim garnku i podgrzać.
Do miski włożyć serki homogenizowane,jaja,wymieszać. Dosypać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Ma mieć konsystencję gęstej śmietany,gdy jest za rzadkie można dodać trochę mąki.
Na rozgrzany smalec nakładać porcje ciasta-łyżką delikatnie wrzucać porcje ciasta i smażyć jak faworki . Ostudzone posypać cukrem pudrem
Do miski włożyć serki homogenizowane,jaja,wymieszać. Dosypać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Ma mieć konsystencję gęstej śmietany,gdy jest za rzadkie można dodać trochę mąki.
Na rozgrzany smalec nakładać porcje ciasta-łyżką delikatnie wrzucać porcje ciasta i smażyć jak faworki . Ostudzone posypać cukrem pudrem