glogowscy.nl

glogowscy.nl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Powidła jabłkowe.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne powidła domowej roboty.

Powidła jabłkowe.

Składniki:

Powidła jabłkowe.

 

  • na 1 słoik litrowy:

 

  • 2kg jabłek,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1/2 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Powidła jabłkowe.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kawałki.
Do garnka wrzucamy jabłka, wsypujemy cukier i dodajemy wodę, całość gotujemy (od czasu do czasu mieszając) aż uzyskamy konsystencje musu. Następnie przekładamy do słoika i pasteryzujemy 10 minut.