agula85

agula85

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Powidła śliwkowe z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są pracochłonne, ale i bardzo pyszne.

Powidła śliwkowe z cynamonem

Składniki:

Powidła śliwkowe z cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Powidła śliwkowe z cynamonem
Śliwki myjemy dokładnie, osuszamy. Usuwamy pestki. I jeszcze raz przemywamy, jeszcze raz osuszamy dokładnie. Wrzucamy do garnka i gotujemy. Gotujemy na bardzo małym ogniu po 4 godziny przez trzy dni. Cały czas mieszając, żeby się nie przypaliły. W czwarty dzień dodajemy cukier i pół paczki cynamonu i gotujemy cały czas mieszając, aż zgęstnieją. Ciepłe nakładamy do słoików. W słoikach pasteryzujemy po 10 minut. Układamy do góry nogami.

Tagi:

śliwki