Sposób przygotowania:
Powidła z cynamonem
Śliwki umyć, wydrylować.
Włożyć do żeliwnej brytfanny razem z goździkami, cynamonem, wsypać 10 dag cukru.
Wstawić na 30 minut do piekarnika (temp. 150 C).
Wsypać 5 łyżek cukru, wymieszać, piec 30 minut.
Dosypywać po 5 łyżek cukru co 30 minut, smażyć w sumie 4 godziny.
Na koniec wyjąć cynamon, wlać rum, wymieszać.
Przełożyć do słoików.
Włożyć do żeliwnej brytfanny razem z goździkami, cynamonem, wsypać 10 dag cukru.
Wstawić na 30 minut do piekarnika (temp. 150 C).
Wsypać 5 łyżek cukru, wymieszać, piec 30 minut.
Dosypywać po 5 łyżek cukru co 30 minut, smażyć w sumie 4 godziny.
Na koniec wyjąć cynamon, wlać rum, wymieszać.
Przełożyć do słoików.