Sposób przygotowania:
Pralinki czekoladowe z waflami ryżowymi
Wafle ryżowe zmiksować. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej stawiając mniejszy garnek na drugi z wodą, ale nie powinien ten z czekoladą dotykać wody. Foremkę silikonową wysmarować pędzelkiem maczając go w płynnej czekoladzie i wstawić foremkę do lodówki aby masa stężała. Po kilku minutach wyjąć foremkę i znowu wysmarować warstwę czekolady po czym znowu wstawić do lodówki. Znowu odczekać kilka minut i znowu posmarować foremkę czekoladą. W każde wgłębienie wsypać odrobinę białej posypki i znowu forma powinna znaleźć się na kilka minut w lodówce. Teraz przygotować nadzienie : zmiksowane wafle przesypać do miseczki, wlać śmietankę i czekoladę i wymieszać masę. Z masy formować tyle kuleczek ile jest otworów w formie ( u mnie 15 ). Gdy czekolada w foremkach się schłodzi powkładać w otwory kuleczki nadzienia lekko dociskając aby nadzienie przylegało do ścianek foremek. Na koniec zalać nadzienie płynną czekoladą i wstawić foremkę z pralinkami do lodówki na co najmniej 30 minut aby wszystko ładnie się schłodziło.
zbysiowa
edytaha
jaNina
2milutka
zewa