Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Wafle czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wafle czekoladowe to prosty i łatwy deser, który przygotowuje się przy tym bardzo szybko. Aby przygotować takie domowe wafle czekoladowe możecie zaangażować całą rodzinę. Domowe wafle czekoladowe to taki słodki powrót do smaków dzieciństwa.

Wafle czekoladowe

Składniki:

Wafle czekoladowe

na deser

  • 300 g mleka w proszku
  • 200 g margaryny
  • 200 g małych, kwadratowych wafli
  • 120 g cukru
  • 100 ml wody
  • 30 g kakao

Sposób przygotowania:

Wafle czekoladowe
Wodę, margarynę i cukier rozpuszczamy. Dodajemy kakao. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się wszystkich składników. Studzimy.

Do wystudzonej masy dodajemy mleko w proszku. Mieszamy. 

Trzy wafle przekładamy masa czekoladową.

Postępujemy tak do momentu skończenia się masy czekoladowej i wafli.

Chłodzimy co najmniej cztery godziny w lodówce.

Gotowe wafle kroimy na pół. Dowolnie dekorujemy.