Sposób przygotowania:
Pralinki z nadzieniem miętowym
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę rozsmarować za pomocą pędzelka w foremce na pralinki. Foremkę wstawić na 10 minut do zamrażalnika. W ten sam sposób zrobić jeszcze dwie warstwy z czekolady. Masło przełożyć do garnka. Dodać do niego cukier i syrop miętowy. Podgrzewać, aż masło się roztopi i wszystko się połączy. Masę przestudzić, dodać do niej mleko w proszku. Dokładnie wymieszać. Miętową masę rozłożyć do foremek prawie do pełna. Ponownie włożyć od zamrażalnika na 10 minut. Po tym czasie na nadzieniu rozłożyć pozostałą roztopioną czekoladę deserową. Wstawić do zamrażalnika na ok. pół godziny. Po tym czasie pralinki delikatnie wyjąć z foremki.
marietta