Sposób przygotowania:
Pralinki z nadzieniem rabarbarowymprzygotowanie
Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną, bardzo powoli i pilnując, żeby dno miseczki z czekoladą nie dotykało wody. Ciągle mieszamy. Cienkim pędzelkiem nakładamy czekoladę na dno, potem na boki foremek. Ten etap robimy bardzo dokładnie, dwukrotnie cienkimi warstwami. Gotowe odstawiamy do lodówki, na minimum godzinę. Goździk miażdżymy bardzo dokładnie na pył w moździerzu. Rabarbar myjmy i drobno kroimy , łatwiej będzie zmiksować rabarbar.
Zasypujemy cukrem i odstawiamy na około pół godziny, aż puści sok.
nadzienie
Następnie dolewamy 1/4 szklanki wody, dodajemy goździk i na małym ogniu zagotowujemy.
Mieszamy od czasu do czasu i gotujemy przez 15 minut, aż rabarbar zrobi się mięciutki i zacznie się rozpadać na nitki. Do gorącego dodajmy sypką galaretkę, cynamon i pieprz - mieszamy do rozpuszczenia. Nadzienie jeszcze ciepłe miksujemy na gładką masę.
wykończenie
Studzimy dokładnie i nakładamy do foremek z czekoladą. Najlepiej nałożyć tak, by zostało nam jeszcze miejsce na czekoladę. Odstawiamy do lodówki na kolejną godzinę. Czekoladę ponownie podgrzewamy nad kąpielą wodną i nakładamy na górę- wyrównujemy i wkładamy kolejny raz do lodówki na minimum godzinę. Potem już tylko bardzo delikatnie wyjmujemy z foremek i zjadamy lub pakujemy :D Smacznego !!