lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Prażone jabłka do jabłecznika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

To już ten czas. Przetwory z różnych owoców i warzyw . U mnie dzisiaj prażone jabłuszka do jabłecznika.

Prażone jabłka do jabłecznika Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Prażone jabłka do jabłecznika

 

Sposób przygotowania:

Prażone jabłka do jabłecznika
Jabłka myjemy ,obieramy ze skórki. Kroimy w ćwiartki obrane jabłko i wycinamy nasionka . Ścieramy jabłko na tarce albo robotem. Wkładamy starte jabłka do dużego garnka. Prażymy na średnim ogniu .Kiedy sok się wygotuje dodajemy cukier i prażymy . Na końcu dodajemy łyżkę cynamonu do smaku . Kiedy jabłka są gotowe przekładamy do słoików i pasteryzujemy 15 minut od zagotowania wody .
Prażone jabłka do jabłecznika
Jabłka myjemy ,obieramy ze skórki. Kroimy w ćwiartki obrane jabłko i wycinamy nasionka .
Prażone jabłka do jabłecznika
Ścieramy jabłko na tarce albo robotem. Wkładamy starte jabłka do dużego garnka.
Prażone jabłka do jabłecznika
Prażymy na średnim ogniu .Kiedy sok się wygotuje dodajemy cukier i prażymy . Na końcu dodajemy łyżkę cynamonu do smaku . Kiedy jabłka są gotowe przekładamy do słoików i pasteryzujemy 15 minut od zagotowania wody .