Sposób przygotowania:
Prażone jabłka do jabłecznika
Jabłka myjemy ,obieramy ze skórki. Kroimy w ćwiartki obrane jabłko i wycinamy nasionka . Ścieramy jabłko na tarce albo robotem. Wkładamy starte jabłka do dużego garnka. Prażymy na średnim ogniu .Kiedy sok się wygotuje dodajemy cukier i prażymy . Na końcu dodajemy łyżkę cynamonu do smaku . Kiedy jabłka są gotowe przekładamy do słoików i pasteryzujemy 15 minut od zagotowania wody .
![Prażone jabłka do jabłecznika Prażone jabłka do jabłecznika](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/prazone-jablka-do-jablecznika-295256.jpg)
![Prażone jabłka do jabłecznika Prażone jabłka do jabłecznika](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/prazone-jablka-do-jablecznika-295257.jpg)
![Prażone jabłka do jabłecznika Prażone jabłka do jabłecznika](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/prazone-jablka-do-jablecznika-295258.jpg)