Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Precelki w polewie czekoladowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasteczka można robić na różne sposoby, ja uwielbiam precelki. Moje ulubione to oczywiście w polewie czekoladowej

Precelki w polewie czekoladowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Precelki w polewie czekoladowej

 

  • 25 dag mąka,
  • 10 dag cukier puder,
  • 10 dag margaryna,
  • 2 łyżki śmietana,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 2 szt żółtka,
  • 150 ml polewa czekoladowa,
  • 1/2 łyżeczki aromat rumowy

 

Sposób przygotowania:

Precelki w polewie czekoladowej
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder, wlać śmietanę, żółtka i aromat, zagnieść ciasto. Rękami toczyć cienkie wałeczki, formować precelki i piec w temp 180 stopni na złoty kolor. Po ostudzeniu zamaczać w polewie czekoladowej lub rozpuszczonej czekoladzie.
Precelki w polewie czekoladowej
Etap 1
Precelki w polewie czekoladowej
Etap 2