Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Precelki z kminkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zamiast kminku można posypać precelki solą morską

Precelki z kminkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Precelki z kminkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Precelki z kminkiem
Mąkę, masło, żółtka, śmietanę i sól posiekać nożem na stolnicy i szybko zarobić ciasto. Odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. Następnie z ciasta formować wałeczki, zwijać precelki, smarować białkiem i posypać kminkiem. Układać na blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.
Precelki z kminkiem
Etap 1
Precelki z kminkiem
Etap 2