Sposób przygotowania:
Pręga wołowa smażona z cebulką
1. Pręgę wołową gotuję do miękkości (wywar można wykorzystać do przygotowania zupy lub rosołu). Ugotowane mięso wyjmuję i kroję na porcje.
2. Cebulę obieram i kroję w półplasterki. Na patelnię przekładam masło oraz olej. Podgrzewam. Dodaję cebulę i mięso. Oprószam solą i pieprzem. Smażę do momentu, aż mięso się zarumieni.
3. Ziemniaki ugotuję do miękkości. Odcedzam i ugniatam. Na talerz wykładam mięso, ziemniaki oraz buraczki.
2. Cebulę obieram i kroję w półplasterki. Na patelnię przekładam masło oraz olej. Podgrzewam. Dodaję cebulę i mięso. Oprószam solą i pieprzem. Smażę do momentu, aż mięso się zarumieni.
3. Ziemniaki ugotuję do miękkości. Odcedzam i ugniatam. Na talerz wykładam mięso, ziemniaki oraz buraczki.