Sposób przygotowania:
Jaja faszerowane pręgą wołową
Jaja gotujemy na twardo. Wyjmujemy żółtka.
Pręgę wołową mielimy razem z obraną cebulą i czosnkiem. Obieramy pietruszkę i siekamy ją drobniutko. Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i podlewamy wodą. Dodajemy kurkumę i pieprz ziołowy. Dusimy wszystko na bardzo małym ogniu do chwili, aż mięso będzie bardzo miękkie, a płyn mocno odparuje a mięso utworzy jednolitą masę.
Po ostudzeniu masy nadziewamy nią jaja i wstawiamy do lodówki by masa zastygła. Przed podaniem posypujemy jaja posiekanymi żółtkami i rzeżuchą.
Pręgę wołową mielimy razem z obraną cebulą i czosnkiem. Obieramy pietruszkę i siekamy ją drobniutko. Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i podlewamy wodą. Dodajemy kurkumę i pieprz ziołowy. Dusimy wszystko na bardzo małym ogniu do chwili, aż mięso będzie bardzo miękkie, a płyn mocno odparuje a mięso utworzy jednolitą masę.
Po ostudzeniu masy nadziewamy nią jaja i wstawiamy do lodówki by masa zastygła. Przed podaniem posypujemy jaja posiekanymi żółtkami i rzeżuchą.